8M vaga general feminista

Versión en Castellano
English version

Benvolgudes/ts companyes/s:
Com sabeu, el dia 8 de Març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, s'han convocat tant una vaga general com a aturs parcials i diferents actes de reivindicació per fer visible l'encara existent discriminació que sofrim les dones tant en l'àmbit laboral com a social i personal.
Des de CGT-CELLS som conscients i sensibles a aquesta realitat, i us animem a reflexionar sobre els problemes principals davant els quals la legislació i els convenis propis de les empreses han d'actuar, podent ser nosaltres mateixes/os el mecanisme de canvi laboral i social:
  • Igualtat de condicions laborals i sou indistintament del gènere
  • Accés igualitari a llocs de direcció.
  • Crear mecanismes per evitar la discriminació de gènere en els processos de selecció laboral
  • Fer visible i conscienciar davant les situacions quotidianes de micromasclismes, on es dilueix la figura professional de les treballadores pel simple fet de ser dones
  • Millorar les condicions de conciliació laboral-familiar-personal
  • Proposar l'obligatorietat de les baixes per paternitat i que la seva durada sigui igual a les baixes per maternitat
  • Reconeixement de les tasques en l'àmbit domèstic, la càrrega del qual encara recau majorment en les dones
Com podem participar?

CGT-CELLS crida a tothom a participar d'aquesta vaga general i en la manifestació de Barcelona a les 18:30 a Passeig de Gràcia/Diagonal. Recordem que això afecta a tothom qui la jornada laboral, total o parcialment, transcorri durant aquest dia.

Us enllacem els programes d'activitats que es realitzaran a Sant Cugat i a la UAB i deixarem octavilles informatives a les zones comunes de cafeteria i fotocopiadores. Per als qui decideixin no secundar la vaga de 24h, us recordem que també hi ha convocades aturades parcials d'11:30 a 13:30h que us poden permetre unir-vos a aquells actes que considereu oportuns. Us animem a posar-vos en contacte amb les entitats de la vostra ciutat o barri per tenir més informació.

El dret a vaga és un dret fonamental de les treballadores i treballadors. L'empresa no podrà demanar-vos que aviseu prèviament si la secundareu i tampoc podrà assignar-se a cap altre treballador/a per realitzar les vostres tasques.

Secretaria d'Igualtat i Gènere CGT-CELLS

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Puedes comentar aquí. La discusión constructiva es bienvenida, pero el spam o las provocaciones serán eliminadas.