viernes, 24 de noviembre de 2017

Posició de CGT-CELLS davant de les darreres convocatòries de vaga

Posicionamiento de CGT-CELLS ante las últimas convocatorias de huelga
CGT-CELLS positioning concerning latest strike calls


Els darrers dies hem rebut preguntes i dubtes de treballadors i treballadores sobre la posició de la nostra Secció Sindical davant les convocatòries de vaga general.
Amb aquest comunicat volem expressar quina es la posició de la secció de CGT-CELLS, per evitar confusions i altres interpretacions.

  1. La darrera comunicació conjunta de les dues Seccions Sindicals a CELLS només es va limitar a informar que el 8N hi havia una vaga convocada i que qui volgués fer-la estava cobert legalment.
    A nivell de Catalunya, el sindicat CGT no va convocar ni va cridar a la vaga del 8N. Va deixar a decisió de cada Secció Sindical la seua postura, donat que no es comptava amb temps suficient per fer un debat ampli. A CGT-CELLS vam debatre, per una banda, la necessitat de mostrar el rebuig a repressió i, per l’altra, les connotacions respecte al debat nacional.  Finalment no varem arribar a un consens sobre la conveniència de secundar la vaga i vam decidir limitar-nos a informar als treballadors i treballadores del seu dret de vaga, sense cridar a la mobilització, en contrast amb el que hem fet en altres convocatòries. Pels comentaris que hem rebut, ens hem adonat que la comunicació del 7 de Novembre en alguns casos no s’havia entès en aquest sentit i per això volem fer aquest aclariment.

  1. A la vaga del 3 d’Octubre i a les dues concentracions a la porta de CELLS, sí que vàrem convocar des de CGT-CELLS, però sempre amb l’únic motiu de protestar per la repressió de les mobilitzacions ciutadanes i l’atac a les llibertats civils. Entenem que normalitzar aquestes dinàmiques ens afecta a tots/es més enllà del debat nacional, ja que limita, per exemple, la nostra capacitat futura per reivindicar drets aconseguits i millores de les nostres condicions laborals.

  1. Al mateix temps, som molt conscients que moltes de les accions repressives que ara estem patint per part de l’estat espanyol, les hem patit també per part del govern català abans, i segur que les patirem en el futur. Des de CGT-CELLS, sempre les hem denunciat, vinguin d’on vinguin.

  1. Per últim, volem deixar clar que dins la secció hi ha diversitat d’opinions sobre la qüestió nacional catalana, així com sobre el repartiment de responsabilitats entre els actors que ens han portat a l’actual situació.

Esperem haver aclarit una mica més quina es la nostra postura en relació amb aquest tema. No dubteu en preguntar-nos si voleu més aclariments.

Salutacions,
CGT-CELLS

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Puedes comentar aquí. La discusión constructiva es bienvenida, pero el spam o las provocaciones serán eliminadas.